اجتماعی

فرشتگان دربند

فرشتگان دربند

بیشتر ادیان در محدوده شناخت ما معتقدند اول مرد آفریده شده و پس از آن زن و نگاه مذهبی یهودیت و مسیحیت و اسلام مانند همه ادیان شرقی به زن، نگاهی بسیار کم ارزش تر از نگاه به مرد است و حتی معتقدند اولین گناه را زن انجام داد که انسان از بهشت طرد شد ولذا جنس زن را عامل گناه میدانند و با پشتوانه دیدگاه همه مذاهب، ظلم به زنها خواست خدا یان محسوب میشود. هرچه به قبل برمی گردیم فضای جوامع برای زنها خشن تر و سخت تر میشود هرچند هدف اصلی هر مردی در زندگی همزیستی با یک یا چند زن بوده و تمامی قدرت طلبیها و ثروت اندوزی مردان، یک پایه اصلیش جلب توجه زن دلخواه میباشد و هدف و یا نتیجه همه جنگها کسب همنشینی با زنان بیشتر است. زنها بدون داشتن قدرت بدنی مردانه، همیشه زندگیی در حدود مرد داشته و از همان خورد و خوراک و امکانات موجود بهره بردند و این را مدیون هوش زنانه در بخدمت گرفتن قدرت و امکانات مرد هستند که منحصر به زنان است. شاید همین هوش بخدمت گرفتن مردان، است که گاهی برای زن از نماد روباه استفاده میکنیم و یا روباه را با شما یی از زن نمایش‌ میدهیم .

نکته جذابیت دیگر زن نماد باروری است که توسعه دهنده ایل و قبیله و جامعه بشری است نمادی که حتی مردهای با تفکر قدیمی و مدعیان مذهبی ضد زن هم نمیتوانند منکر آن باشند چه اینکه همه مردان قدرتمند یا متنفذین مذهبی را مادری بدنیا آوردهاست.

زنها نماد بسیاری از خدایان بشر بودند آناهیتا الهه ایرانی “آبها،فراوانی،عشق و زایش”،زن بود

“هرا” الهه زناشویی یونان، آتنا الهه عقل و هنر،آرتمیس الهه شکار و زمین، افرودیت الهه عشق و زیبایی،

آمفیتریت الهه دریا،آستریا الهه ستارگان،آتلانتا الهه رقابت و جنگجو، برخی از خدایان زن یونانند و ونوس الهه عشق و زیبایی روم بود.

 در روم قدیم یکی از تفریحات مردم دزدیدن زنان زیبا از ایالتهای همجوار بود که برای ربودن زنان سابین این پرتره را ساخته اند.

 در قانون مانو هندی سه راه برای ازدواج بود اول و بهترین آن ربودن زن دلخواه و دوم خریدن آن و عشق آخرین روش بود که مایه سرافکندگی زن و مرد را فراهم میکرد. قانون نامه مانو زن را مایه بی آبرویی و نزاع میدانست در هند قدیم زنی که شوهرش مرده بود را همراه مرد دفن میکردند که به آن رسم ساتی می گفتند و زن تحت فشار رسومات خود را همراه شوهر مرده اش زنده بگور میکرد این رسم را انگلیس در زمان استعمار بر هند ممنوع کرد.  در روم مردان حق داشتند اگر خطایی از زن سر زد او را بکشند. بموجب قانون “کروستین روم مسیحی” اگر زنی طلاق می گرفت باید ۱۸ ماه بعنوان راهبه در صومعه بسر میبرد و پس از آن حق خروج و ازدواج داشت. در جامعه اسپارتیان یونان، هدف از ازدواج تولید نسل قوی و سالم بود بنابر این شوهران سالخورده یا مریض، زنانشان را در اختیار جوانان قوی میگذاشتند تا صاحب بچه قوی و سالم شوند . در چین بمدت هزار سال و تا 1921 پاهای دختران را میبستند تا بزرگ نشود و در اندازه ۷ سانت باقی بماند و دختری که اینگونه نبود برایش شوهر پیدا نمی شد. در قبایل سورما اتیوپی، زنان و دختران مجبورند خود را به شکلهای عجیبی در آورند که باب طبع مردان قرار گیرند. اینکاها برای جلوگیری از بلایای طبیعی یک دختر زیبا و سالم و جوان را قربانی میکردند.

رفتار پادشاهان، نماد خواسته های واقعی انسان است و اکثر پادشاهان تعداد زنانشان متناسب با میزان قدرت و نفوذشان بوده و همه عاشق توسعه حرمسرا بودند ناصرالدین شاه قاجار در هنگام مرگ ۱۱۲ زن داشت فتحعلیشاه قاجار ۱۶۹ زن و ۲۱۰ فرزند داشت ودر حرمسرایش بیش از ۱۰۰۰ زن بود که برخی را ندیده بود. ملک عبدالله پادشاه سابق عربستان ۱۹ همسر و ۳۶ فرزند داشت خسرو پرویز در حرمسرایش ۳۰۰۰ زن داشت در عهد قدیم تورات آمده که داوود و سلیمان پیامبر هر کدام صد زن داشتند در چین تا ۱۳۰ زن اجازه داشتند بگیرند و تا قبل از انقلاب 1921 ننگ بود اگر کسی یک زن داشت. یکی از امپراطوران چین ۳۰۰۰ زن داشت . رامسیس دوم در مصر ۱۶۰ فرزند از زنانش داشت. پادشاهان پروس بیش از یک همسر داشتند و پادشاه ایرلند دو همسر و دو کنیز داشت. جالب اینکه اگر شاهی به یک زن قناعت میکرد و غذای معمولی میخورد حمل بر شکست و ناتوانی وی میشد. در یونان قدیم مردان اجازه داشتند با زنان دیگر هم رابطه داشته باشند.

 این حس قدیمی همنشینی با زنان بیشتر، اگر چه هنوز در خاورمیانه و آفریقا بصورت چند همسری دیده میشود ولی عملا شکل و شیوه آن تغییر کرد. با کار کردن و دریافت حقوق، اکثر زنان بی نیاز از نان آوری مرد شدند. با حضور زنان در مجامع و محل های کار ،همنشینی با زنان بصورت غیر رسمی و بدون نیاز به ازدواج وسعت پیدا کرد بگونه ای که پارتیها،دور همی ها و مجالس بزم،کنسرتها و جشنهای خیابانی زیادی برپا میشود و امکان همنشینی و شادی زنان و مردان براحتی فراهم میکند.

در نظام غربی برای رفع مشکل جدایی زن و مرد و مشکلات روحی ناشی از آن، در مدارس و دانشگاهها معاشرت آسان دخترو پسر را فراهم میکنند و قوانینی خانواده ها را از هر گونه سختگیری در این معاشرتهای منع میکند، بگونه ایکه خانواده حق جلوگیری از رفت و آمد دوست دختر یا دوست پسر عضو خانواده به اتاق فرزند را ندارد. چند سال پیش هلند بودم یک مدرسه، تالار هتل که شیشه ای بود و از لابی دیده میشد را، برای بچه های ۱۳،۱۴ سال مدرسه کرایه کرده بود و حدود ۴۰ دانش آموز دختر و پسر که نیمی از آنها هم سیاه آفریقایی بودند در این سالن ابتدا به تمرینات رقص پرداختند و بعد به دنبال سر هم کردن رسید و سپس یکی روی یکنفر میپرید و و وی را روی زمین می انداخت و هفت هشت نفر دیگه هم خودشونو روی اونها میانداختند گاهی هم یک دختر و پسر دست هم را می گرفتند و در گوشه ای به گپ زدن و بوسیدن همدیگر مشغول میشدند و گاهی فراتر از آن . مربی آنها که یک زن بود فقط در گوشه ای نشسته بود و آنها را تماشا میکرد بدون اینکه دخالتی در کارشان بکند و هدف از این فعالیت این عنوان شد که اینگونه انرژی بچه ها تخلیه میشود و آرام و بی دغدغه وارد خانه میشوند و به امور دیگر میپردازند. یعنی معاشرت با جنس مخالف بصورت آزادانه که قبلا فقط در انحصار پادشاهان و افراد بسیار ثروتمند بود، حالا در اختیار همه مردم اعم از ثروتمند و فقیر است.

زنان برای اولین بار در یکصد سال اخیر آزادیهایی پیدا کردند که تا کنون نداشتند. حق انتخاب دوست و یا شوهر را بیشتر از قبل دارند، بسیاری با داشتن شغل مستقل بینیاز از تحت تکفل مردند ، دارایی زن مستقل از مرد است ، حق رای دارند ، بسیاری از قوانین و فشارهای اجتماعی از روی آنها برداشته شده ، دیگر بعنوان یک شیئی ارزشمند به آنها نگاه نمیشود ، کمتر کسی خود را مالک زن میداند ، در دادگاهها بدادشان میرسند ، اجازه تحصیل و انتخاب شغل و محل زندگی پیدا کردند، اجازه پیدا کردند که زمان حاملگی و تعداد آنرا مدیریت کنند و خیلی از زنها فرصت پیدا کردند بیش از یک مرد را تجربه کنند. دست آوردهایی که زنها در هر جامعه با هر دینی از ژاپن و کره و چین و هند گرفته تا ایران و خاورمیانه و اروپا و آمریکا فاقد آنها بودند. البته باید گفت که زن هنوز زن است هنوز در آسیا و آفریقا و مناطق بدوی درصد قابل توجهی از فشارهای ضد انسانی روی زن وجود دارد، هنوز گناه زن مستوجب اعدام و سنگسار است، هنوز غیرت و بدبینی و کنترل زنان غوغا میکند ، روابطشان و رفت و آمدشان بشدت تحت کنترل است، هنوز زنان تحت قیمومیت مردان محسوب میشوند، هنوز ازدواجهای تحت فشار وجود دارد، هنوز پوشش اجباری و محدودیت بر زنان اعمال میشود، هنوز اجازه انداختن بچه ناخواسته را ندارند، هنوز ارث زن و مرد برابر نیست، هنوز جامعه مراقب است که این موجود گناهکار بی آبرویی ببار نیاورد و هنوز مراقبیم که این کالا به تصرف دیگران درنیاید. در جوامع اروپایی و آمریکایی با اینکه خشونتهای فوق کمتر دیده میشود ولی باز هم خشونت علیه زنان بمقدار زیادی وجود دارد شاید صد سال دیگر لازم باشد که زنان بتوانند جایگاه واقعی خود را در جامعه دست و پا کنند.

خشونت علیه زنان چگونه تعریف می‌شود؟

براساس تعریف ارائه شده از سوی «سازمان ملل متحد»، اعمال هرگونه رفتار و یا گفتار آزاردهنده از سوی مردان یا زنان که سبب آسیب‌های فیزیکی، جنسی، ذهنی یا رنج زنان شود خشونت علیه زنان تعریف می‌شود. استفاده از کلمات توهین‌آمیز و تحقیر کننده، استفاده از عبارات تهدیدآمیز، فریاد کشیدن، رفتارهای کنترل کننده، کتک زدن، اعمال زور برای برقراری رابطه جنسی و عاطفی، آسیب زدن به دستگاه تناسلی، ختنه کردن و تجاوز جنسی از جمله رفتارهای خشونت‌آمیز علیه زنان است.

با هم بد نیست پاره ای آمارهای خشونت علیه زنان در جهان کنونی را مرور کنیم:

در بنگلادش 84 درصد زنان کلمات ناخوشایند و آزار فیزیکی را تجربه میکنند. بیشتر زنان بنگلادش در کارخانه های پوشاک کار میکنند و صاحبان شرکتها توقع دارند زنان در اختیارشان باشند.در کامبوج و ویتنام سه زن از هر چهار زن مورد آزار و اذیت قرار میگیرند و 40 درصد زنان در مکانهایی که مردان جمعند احساس امنیت نمیکنند. در هند آمار خشونت علیه زنان بسیار بالاست.  37درصد زنان جهان عرب مورد خشونت جنسی قرار گرفتند.50 درصد زنان تانزانیا و 71 درصد زنان اتیوپی توسط شوهرانشان مورد اذیت واقع میشوند.تنها 12 درصد زنان آفریقای جنوبی در محله خود احساس امنیت دارند و 80 درصد زنها آزار و اذیت جنسی را تجربه کردند آفریقای جنوبی مقام اول تجاوز جنسی را دارد. 65  درصد زنهای آمریکا آزار خیابانی را تجربه کردند،23 درصد مورد آزار جنسی واقع شدند و 37 درصد میترسند شبها تنها در خیابان باشند.در آمریکای جنوبی 86 درصد مورد سوء استفاده جنسی قرار دارند و 84 درصد توسط پلیس اذیت شدند، در مکزیک 58 درصد زنها مورد تجاوز قرار میگیرند. 78 درصد زنان استرالیا مورد اذیت کلامی و فیزیکی هستند.83 میلیون زن اروپایی یعنی یک سوم زنان آنجا از 15 سالگی مورد خشونت قرار گرفتند و 55 درصد مورد آزارهای جنسی بودند و از هر بیست زن یکی مورد تجاوز قرار گرفته است. کشورهایی که بیشترین آمار خشونت علیه زنان اروپا را دارند:دانمارک 52 درصد، فنلاند 47 درصد، سوئد 46 درصد و آلمان 35 درصد، در سوئد از هر چهار زن یکی مورد تجاوز قرار میگیرد و مقام دوم تجاوز جنسی را دارد و در ایران  66 درصد زنان مورد خشونت خانگی قرار گرفته اند.

در انتها خوبست بیاد آوریم که زن، زن است و بدون زن و شادی او، زندگی مرد سرد و بیروح. همیشه حس عشق به زیبایی و لطافت زن روح مردان را آرامش و التیام میبخشد و بخش عمده ای از تلاش مرد در زندگی صرف کسب همنشینی با این موجود جذاب و دلربا است.

سعدی نام  آبان 97

WWW.SADINAM.COM آدرس سایت

 

در باره ی نویسنده

مدیر

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *